fredag 25 mars 2011

Flyttdags!

Prinsen är i Jönköping hos mormor och vi har sovit på soffan i natt då sängen är isärskruvad. Idag är stora flytt dagen.

Hej då stora charmiga fina lägenhet...
Hej lilla funktionella lägenheten som vi bara skall bo i tillfälligt tills vi kommer på/får veta vart och hur vi kan bo...

måndag 21 mars 2011

Blandade känslor

I morse lämnade jag lillprinsen på förskolan. I natt sover han sin första natt själv på Nallen, kortis. Åh vad det är blandade känslor. Delvis skönt att bara vara själv och inte tänka på allt som hör honom till. Men också många, många, många tankar på hur det går. Egentligen har jag lust att ringa och höra hur det gått, men jag skall hålla mig :) Jag måste lära mig själv att släppa på kontrollbehovet och slappna av. De hör av sig om det är något...

Min lille lille prins...

lördag 19 mars 2011

veckan som gått

Jisses vad beslut vi tagit i veckan och som snart kommer att hända i våra liv!

Jag och F fattade beslut om att Malte skall få träna med elektrodressen! Vi satsar massa tusenlappar på en metod som inte inhåller någon medicin eller några biverkningar :) Redan v. 13 kommer vi få den utbildningen. Läs gärna mer: www.inerventions.se

Malte skall även få träna på move & wlak till hösten... det hade vi beslutat sen tidigare men i veckan har vi fått inbjudan, han börjar den 22/2 2011... 3 dagar efter att han beräknas bli storebror!

Under v. 13 kommer även våra cp-kompisar, familjen från Småland som vi träffat via internet! Ska bli så kul att träffas igen!

Malte har även fått vara på sjukhus under två dygn, han var så stel och hade skrik/gråt attacker som inte gick över verken med medicin, mys eller bus. Tillslut åkte vi upp med farhågan att det var ett långt EP anfall, fick ligga inne på observation men ingen vet riktigt vad det är... han är bättre nu iaf.
Under denna inläggning var Malte inte "sjuk" så vi kunde utnyttja att gå ner till lekterapin coh testa upplevelserummet!
Det gillade Malte:






Tillslut somnade prinsen, så avslappnade var det i rummet!

En rolig lördag

Idag har vi hunnit med en del med prinsen! Han är på strålande humör och ger massa respons på vad han tycker är kul. Den här kommunikationskursen jag gått har gett massor av tips och vissa saker har faktiskt funkat!
Vi har varit och kollat in Eldorado! Där testade vi en saccosäck och bollhavet. Malte var förstås mest upptagen med att lyssna på de andra barnen :)



Efter en stund tog sig Malte en powernap, jag och F passa på att fika och i bilen hem vaknade han och var super glad!



Efter som det var så skönt väder så tog vi på eftermiddagen en promenad och gick förbi rutschkanan, nu är han så medveten om vad som skall hända att han kiknar av skratt vid nedräkningen...




Under promenaden gick vi förbi huset, dit vi skall flytta på fredag! Känns otroligt skönt att vi snart är där! Jag hoppas det är lika bra väder nästa helg, vi har iaf fantiserat om att vi skall ta en fikapaus på balkongen nästa lördag, i solen! Jag ser så fram emot att vara där, barnledig och bara få packa upp och göra i ordning...

onsdag 2 mars 2011

5 dagar

I natt kom febern! 5 dagar efter 1,5 års vaccinationen.

Feber är inte bara feber i denna familj, främst i denna lilla kropp. Vid obehag i kroppen blir prinsen mer spänd vilket gör att han får svårare att behålla mat, blir mer rosslig och får svårare att hantera eget saliv i munnen. När han är så här spänd och spastisk så är det svårt att hålla honom i famnen, trösta honom och hjälpa honom att lugna ner sig.

Eftersom han inte har kunnat komma till ro så har han inte sovit något under dagen... Och det tog, trots alla nattmediciner och dubbel dos kloralhydrat, 40 minuter att få kroppen avslappnad så han kunde somna. Det gör ont i mammahjärtat!

Så... eftersom lillprinsen var febrig idag så blir inskolningen på Nallen uppskjuten :( Nästa natt blir på måndag. Inskolningsnatten är nu uppskjuten 2 gånger, jag får nästan känslan av att det här kommer ta tid... men skam den som ger sig :)

tisdag 1 mars 2011

Redan mars!

Idag är jag ledig, första (och enda) lediga dagen som jag skall få nyttja avlösarservice...!
Vad händer, hon är sjuk! så typiskt.. Men då får JAG åka lite rutschkana med lillfisen i eftermiddag :)

Idag tog lillfis sovmorgon, jag vaknade 8:45 och klev upp, vi brukar lämna på förskolan kl 9... Men är man så söt som min son, när han sover, då vår man sova:) Han, precis som vi ligger ju efter några timmar med sömnen, så vi låter honom sova. Fick istället ringa förskolan och meddela att vi kommer när lillfis behagar vakna. Väl på förskolan så möter Emelie upp oss och utbrister "vad jag har väntat". Det är så underbart att lämna honom där! Han blir så glad och personalen är så glad i honom.

Nu är det bara 25 dagar kvar innan vi flyttar! 25 dagar släpande av barn, väskor, kassar och vagn upp och ner för trappa. 25 dagar av att släpa tvätt ner, ut och upp. 25 dagar av att få sparkar i magen av lillfis då han ligger på skötbordet. 25 dagar lyftande av hjälpmedel över trösklar. 25 dagar kvar för lillfis att bada i badkar ;(

Vad jag ser fram emot att få vardagen lite mer lättillgänglig. En vecka efter vi flyttat in har jag bokat tid med arbetsterapeuten som skal komma och hjälpa oss kolla över boendet och anpassa den så att det skall bli så bra som möjligt för oss och för fisen.

Nu skall jag ner till tvättstugan, få gjort en massa ärenden och sen hämta fisen!