torsdag 31 januari 2013

Vårt hem, en arbetsplats

I förmiddags avverkade vi en anställningsintervju, verkar lovande! På eftermiddagen hade vi ekonomimöte med assistansbolaget och sen miljörond med assistenterna, oss föräldrar/arbetsledare och bolaget.
Så ska vi då planera in APT -träffar, planera utbildbingstillfällen, köpa in skyddskläder och genomföra utrymmningsplaner. Jo och en mall för introduktion på arbetsplatsen för nyanställda.

Förra helgen gjorde jag klart tidsbeställning inför ansökan om assistans för Widar, i veckan har jag kompleterat lite uppgifter.

Imorgon ska jag ha telefonkonferansen med juristen och Försäkringskassan inför olika tilläggaansökninhar kring Maltes assistans.

Imorgon är fsk stängt.

Imorgon ska Malte till nallen, är välkommen efter 16.

Åh så krånglade ju knapparna lite på pojkarna så vi skall byta märke. I och med att det krånglade så sist vi bytte på Malte så ska vi byta på Hab med SSK. Imorgon.

Imorgon ska Widar sova hos moster.

Imorgon ska jag och Fredrik mysa.

Ghaaaaa, vad är det för liv vi lever...?!!!

söndag 27 januari 2013

Många vakna timmar på natten

I fredagskväll var vi trötta. 21 kom nattassistenten och strax efter det gick jag och la mig för att läsa. Släckte lampan vid 22:30. 22:45 knackade det på dörren, assistenten mådde illa och ville åka hem.
Strax därefter började springer på natten. Jag låg nog ner 20 minuter i vaeje timme, annars hjälpte jag Malte. 04 vaknade brorsan, då var det hi life. Det bar bara att gå upp för Fredrik. Widar somnade om i min famn vid 06, då kunde F gå och lägga sig 1 timme innan jobbet. Malte somnade om vid 7 tiden.

Kl 08 började dagassistenten, då sov ff båda barnen så jag gick och la mig em timme. Sen packade vi deras väskor, pojkarnas mormor kom och de åkte iväg till ELDORADO. 4,5 timmar själv hemma! Det var så skönt. Det var så avkopplande! Jag fick gjort schema för assistenter och avlösare för februari. Jag fick donat med att lägga över lite Malte dokument på USB minne så en av assistenterna kan ändra och uppdatera arbetsbeskrivningen. (JAG DELIGETAR BORT ARBETSUPPGIFTER) så fick jag gjort tidsbedömningen som efterfrågas från FK inför handläggningen av Widars assistansutredning. Efter detta så la jag mig i sängen ich läste och somnade sen in ich SAOB 40 minuter! En sådan perfekt stund! Hann med en massa måsten och egentid och sömn!

...men nu är det nästa natt, natten till söndag. Klockan är snart 3 och jag har varit vaken sen 01:30. Malte har assistent hos sig men vi vaknade av hans hosta ich efter en liten stund valde jag att gå dit och tala om hur hon kunde hjälpa Malte. Strax Eftr. Det vaknade Widar som inte ger sig till att slappna av utan att först få lite välling... Nu kanske han är på väg att somna i min famn.

Det tar verkligen hårt med alla dessa vakna timmar per dygn. Jag känner i kroppen att jag mår dåligt. Jag är grinig. Har inget tålamod. Orkar inte vara trevlig. Är bitter. Klarar inte av för mycket eller flera ljud samtidigt. Men jag känner också att den prioriterade träningen de senaste veckorna hjälper mig att inte känna hopplöshets känslor. Eller tänka negativt hela tiden. Jag har nog brutit en nedåtgående spiral nu till nästa steg, vända.

Jag är riktigt nervös för att snart börja jobba. Det måste bli bra. Widar måste trivas med förskolan. Widar måste bli tröttare och sova bättre på natten när han börjat på fsk. Så mycket hänger löst inför vårens utmaningar, som måste resultera i en känsla av harmoni.

lördag 19 januari 2013

Huslängtan

Det trodde jag ALDRIG, men nu har jag huslängtan. Idag har vi schemalagt assistent till Malte och avlösare till Widar samma tid. Vi båda har varit iväg och tränat, super skönt. Det var kul att få träna tillsammans. Väl hemma igen är det barn och personal "överallt"
Ligger nu i sängen med stängd dörr för att komma ifrån en sista timme innan det är dags att ta över. Men precis utanför är gänget. Jag hör allt, jag jobbar på att koppla bort, men det är svårt.
Om vi nu hade vårt hus så är det förhoppningsvis planerat så, så att vi kan ha någonstans att ta vägen då barnen har sin personal hos sig. Och att barnen och assistenterna har mycket plats att vara på, så att de inte känner sig i vägen utan att planeringen ger utrymme för barnen och personalen att ta ut svängarna ordentligt! Ett hus med mycket plats för lek, bus och träning för barnen och något utrymme för oss att andas.
O
Idag startade jag min bootcamp. 6 veckor för att vända dåliga beteenden, både fysiskt och psykiskt. Nu är jag på G.

Så var det det med att ha "friska" barn.

Från sjukhussäng till sjuksäng

Blev utskrivna på tisdagen, höll hemma på onsdagen och på torsdagen vaknade Malte kl 04 med magsjuka. Mitt under antibiotikakuren för inflammation i luftvägarna.
Vi är rätt trötta nu. Slut. När ska det ta slut.

Jag blir så trött på att precis när vi fått en gnutta energi till oss själva så bryts det ganska snabbt ner.

Det bästa i livet just nu är att Widar sovit hyfsat 3 nätter i rad och han påkallar uppmärksamhet, ler mot oss och vill samspels med oss. Just nu är det vår 1,5 åring som håller ordning på humören här hemma. Det känns ju verken tryggt eller ok. Men så är det.

Känner att jag har en dunderförkylning som sitter och trycker, men jag försöker mota tillbaka med vitlök, citrus, vatten och promenader.

När får vi sluta orka? Jag är så trött på att alltid behöva orka lite till, trots att jag sagt ifrån för längesen.

måndag 14 januari 2013

Från sjukhus

Så var vi här igen, inlagda på sjukhus med Malte. Han vaknade i lördags och var besvärad av slem, fick feber. På sena eftermiddagen en kramp. Ambulansen var hemma men han syresätter sig bra och krampen löste upp sig med hjälp av epistatus. Så ambulansen fick åka utan patient.
Senare på kvällen bara steg febern, trots febernedsättande. Så blev han andfådd. Då åkte vi in.

Nu är det måndag. Idag skulle det vara nallen natt, inga assistenter inbokade. Avlastning blev pålastning.


torsdag 10 januari 2013

Sökes

45 årig*, överviktig, deprimerad, sönderstressad mamma till två funktionshindrade barn söker meningen med livet.

Gjorde bodyscaning igår, inte kul siffror! Inte höjde det livsglädjen!

*metaboliskålder

En liten semester

Det här inlägget borde publicerats i söndags.
Så har vi återigen packat väskorna för att åka till Mönsterås. Gjort assistenterna lediga och tagit klivet för en "normal" familjeutflykt.
Första dagen här åkte vi till Kalmar, det var inte en hit. Vet inte riktigt varför jag kom på den idén. Andra dagen gick vi till vattenpasset som de har här i Mönsterås. Malte jublade redan i omklädningsrummet. Det här var kul! Jag åkte vattenrutchbana med pojken. Fy fan. Det var den snabbaste rutschkana jag någonsin åkt. Väl nere i poolen hamnade vi båda under vatten. Jag blev chockad. Malte tog minst skada fast det känns och såg ut som om han råkade mest illa ut. På kvällen var Matildas föräldrar här och vi åt fantastisk god oxfilé.
Igår var vi i stallet, båda pojkarna red på häst och Malte tog även en tur på fyrhjuling med pappa.
Idag ska vi åka hem.
Det ska bara bli dag först. Nu är kl snart 5. Jag har legat vaken med Widar sen 03:30. Nu ska jag få honom somna om och sen försöka få Malte att somna om.
Nackdelen med att vara utan assistent är ju nätterna. Matpumpen, lägesförändringar och uppvaknande. Vi sover inte så mycket då vi är med båda barnen själva.