tisdag 27 november 2012

Debut

...så var det dags för lillebror Widar med krampdebut.
Igår fick han sin influensa vaccination, inatt kom febern som ett brev på posten och i förmiddags kramade han. Till en början var han vaken och medveten, blev jätte rädd och ledsen. Jag hade inom i famnen och sa till F att jag tror han klampar, vingar lite kloralhydrat, man vill ju inte att det ska vara sant utan att det ärendens vanliga ryckningar fast med lite mer intensitet på grund av febern. Men så drog ögonen iväg, han blev okontaktbar och började rycka i hela kroppen. Ganska snart ringde F först sitt jobb för att kolla om ambulansen var inne och sen vidare till 112. Det tog tid innan de kom! Nu känner man av att vi bor på landet, och att Om Öjersjö ambulansen inte är inne så tar det tid. I ambulansen fick han stesolid rektalt, blev mer okontaktbar och hade svårt att hålla fria luftvägar. Inne på akutrummet försökte de sticka honom för att få en infart och kunna ge mer kramplösande. 55 minuter, vid den här tiden kom Fredrik och jag kunde slappna av och bryta ihop lite. Om de inte fick en infart så skulle de bli tvinga att borra i benet för att kunna ge medicin i benmärgen!!!! Han fick lite epistlars och faktiskt så gav krampen med sig, efter ca 70 (!) minuter! Fortfarande svårt att hålla fria luftvägar och ordentligt påverkad av medicinerna sammanmalde vi på BIVA. Där hade vi inte varit tidigare.
På grund av platsbrist på huset så fick Widar bli kvar över natten på IVA, egentligen alldeles för frisk för att vara där men läkaren tyckte inte mitt förslag om permission och lånad pox mätare var en bra idé. Nu är jag och F hemma, vi fick åka hem utan barn. Jag vet inte om jag ska Koppla av och njuta av en stundande natt med goda sömnförutsättningar eller bryta ihop...

Mitt i allt ambulans kaos så fick F ringa återbud till det möte vi skulle ha idag. Just denna vecka har vi något inbokat varje dag, i varierande rolighetsgrad. Det är så frustrerande att avboka, stressen som blir att hitta en ny tid!

För att inte tala om att Maltes vaccination ännu inte är gjord, så det har vi framför oss...

Dessutom så fick vi äntligen lite gehör kring att allt inte riktigt såg så trevligt ut kring Widars knapp, så imorgon väntar kirurgkonsultation med opererande läkare. Kirurgjouren har tittat på honom idag och uteslutit akutbesvär, men...

Jag som sa INNAN operationen att han skulle ha en 2,0 knapp, de log mot mig och sa, nja visst är han lite rund men så stor behöver han nog inte. Så sattes en 1,5:à och nu diskuteras att istället byta till en ... 2,5:a!!!!

Jaja, kroppen värker, ögonen svider, sängen är redo... God natt(?)

3 kommentarer:

 1. Stackars lilla Widar. Hoppas verkligen att det var en engångsföreteelse som reaktion på vaccinet.
  Min Malte har aldrig svarat på varken Stesolid eller Kloralhydrat, det är bara Epistatus som gäller här.

  SvaraRadera
 2. Tack Josefin för att du delar med dig av dina erfarenheter. Vi har fått diazepam utskrivet och ska lämna in licensmotivering för epistatus. Vår Malte "överreagerar" på de flesta kramplösande medicinerna så vi har ju rätt dålig koll på kramper och mediciner.

  SvaraRadera
 3. Lilla Widar <3. Mormor Anita, Morfar Robert och vi här hemma hälsar till er! E hade nog hälsat W att håll ut snart mår du en aningen bättre av din erganyl (hoppas vi iaf). Tänker som alltid på er! Snart ses vi <3. Kram kram Mås!

  SvaraRadera