tisdag 19 februari 2013

DagisVirus

Så skulle Widar börja förskolan. 1:a dagen gick bra. Både jag och Fredrik var med och hade hand om honom under förmiddagen. Han var med på samling och rörelselek. Dagen efter så var jag med, fast en liten bit bakom. Han var nyfiken och glad. Vid rörelseleken skrattade han högt och var väldigt stolt över att kunna utföra rörelserna. Dag 3 hade han mer koll på vart jag var. Lite ledsen när det var dags gör rörelselek men personalen lyckades trösta honom och han var med en stund. Dag 4 be hann inte med alls på rörelseleken utmanar bara upptagen av att vi inte var där. Sen var det fredag och vi åkte hem. Nöjda med första veckan. Nöjda med att han har svårt att separera från mig i h Fredrik och nöjda med hur personalen ändå hanterade Widar. På lördagen blev han sjuk. Tungt att andas, feber och slem. Idag är det dag 10! Ingen feber, men slem, hosta och tröttheten hänger kvar.

Jag hann jobba 1 dag och 1 timme innan det blev VAB.
Nu är ju även Malte sjuk. Först en eventuell svinkoppa dom blivit stort infekterat sår och nu smittad av lillebror. Han har nu varit hemma en vecka från fsk. Vi har suttit upp i omgångar med Widar och sovit på nätterna. Hjälpt assistenten med Malte då han haft det tufft med andningen. Det tar så hårt med sjukdom. Det finns inga reserver att ta ifrån.
Nu har vi dock lärt oss att göra minsta möjliga motstånd och/eller andra insatser under sjukdomstiden. Samt att begära in hjälp.

För några veckor sedan skickade Habiliteringen en remiss till hemsjukvården i Partille kommun, också som ett led i att ta in och emot hjälp som underlättar vid sjukdom. Tyvärr har inte den tjänsten kommit igång ännu. Vi har nu varit på Barnmottagningen i Partille och gjort oss kända där, så de tar emot oss med värdighet då vi behöver. Vad mer för stöd finns att söka, tillgå som kan underlätta få pojkarna är sjuka?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar