tisdag 26 januari 2010

Idag var vi med vår BVC grupp på biblioteket। Säkert halva gruppen var borta pågrund av sjukdom, men det var väldigt mysigt med lite sagostund, men det blev också väldigt synligt och påtagligt att prinsen är annorlunda। De andra barnen lyssnade, tittade och samspelade mellan de andra barnen och sagoberättaren och sina mammor. Min prins var fullt upptagen med att titta mot ljuset, lamporna i taket.
Jag har ju använt mig av biblioteket mycket innan så det mesta var väldigt igenkännande, men jag fick syn på en ny hylla। El en ny hylla för mig, den har tydligen funnits där länge, men jag har väl bara gott förbi de utan att bry mig om den। "Äppel hyllan" heter den। Där finns böcker och tidskrifter till barn med funktionshinder.

Vid lunch var vi på drottning Silvias barnsjukhus igen, för att göra en ny EEG undersökning. Under denna undersökningen skall barnet sova och på kallelsen står tydligt att man inte skall låta barnet sova gott natten innan el innan undersökningen för att barnet skall kunna somna under registreringen Hur håller man ett barn vaket? Lillprinsen somnade till och med när vi matade honom, tur för oss att han är lätt att somna, på dagtid;)Han låg i min famn och kom ganska snabbt till ro coh somnade. Till och med jag passade på att ta mig en liten power nap!

Idag ringde de även från habiliteringen.
Sjukgymnasten och arbetsterapeuten skall snarast titta på prinsen och prova ut en stol för honom.
Arbetsterapeut, logoped och specialpedagog skall hjälpa oss att stimulera och aktivera honom.
Kuratorn skall hjälpa oss med samhällsinformation.
Teamet skall placera oss i en föräldragrupp.
Psykologen skall ge oss föräldrasamtal.
I maj skall vi få gå utbildning med prinsen; "Rör och berör mig" barn/föräldragrupp om motorik och kroppsmedvetande
I maj skall även mormor och farmor få gå på temadag; "Anhörigdag, en dag om glädje, sorg, hopp och förtvivlan"
Jag är så taggad att få finna en plats/en tillhörighet, se till det som fungerar, utveckla det som går och acceptera det som inte fungerar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar