lördag 27 augusti 2011

kanske börjar vi våga se en positiv vändning

Vi har blivit flyttade ut ur akutrummet. Delar nu rum med en annan liten nybliven familj. men det är mycket bättre än att vara på akutrummet. Nu får en utav oss bo här med honom. vi får röra oss fritt på avdelningen med honom. det är lättare att ta emot besök och det viktigaste, det är enklare att knyta an till honom och lära känna honom.

Ev så drar de även CVK:n idag också, ingången i halsen vilket gör att vi lättare kan röra oss med honom utan att ha de slangarna hängande.

Det verkar som om ductus sluts som den ska. det man i första hand skall ha kontroll över nu är ett högt tryck i höger kammare. det kan vara så att det trycket går tillbaka av sig självt efter att ductus stängs och flödet i hjärtat kommit igång ordentligt.

Han är mer och mer vaken och längre och längre stunder. han tittar sig runt omkring med stora ögon och ser nyfiken ut :)

Hemma har storebror ont i kroppen efter veckans intensiva träning, men han är ändå nöjd :) Nu är pappa hemma och tar det lugnt med honom, somnade honom igår, varit där i natt och nu hela morgonen och förmiddagen. Jag tror han behöver det, älskade lilla barn. Han är så fin min stora pojke. Gud vad jag ser fram emot den dagen då vi får komma hem och vara tillsammans alla 4.

Tack underbara familj och alla vänner för meddelanden och viljan att vilja hjälpa och finnas för oss.
Det är väl inte konstigt att vi undrar vad vi gjort för ont för att förtjäna denna resa, men med alla våra vänner och med familjen så är det tveksamt om vår ondska. Vem skulle vilja vara vänner med oss om vi var onda? Och dessutom så bra och goda vänner... ni hjälper oss hålla näsan över vattenytan och tänka positiva tankar. tack.

Nu skall jag slänga i mig lite yoghurt, hoppa in i duschen, pumpa bröstmjölk och börja mata innan Maria kommer med hemmalagad lunch, mums!

2 kommentarer:

 1. livet e bara väldigt väldigt orättvist. ni e ju världens bästa människor!

  SvaraRadera
 2. Håller alla tummar för höga trycket och för hemgång snart...
  Ni e värda de nu!!!
  Malte blev jättestor samma dag lillkillen föddes eller?? Det blev iallafall Bella... Det var som att byta blöja på en fullvuxen karl ;)

  Kramar

  SvaraRadera